blog

Basketbol Saha Maliyetleri

Basketbol saha maliyetleri

BASKETBOL SAHA MALİYETLERİ

Basketbol saha maliyetleri ve basketbol sahaları hakkında aklınıza gelebilecek her türlü bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Basketbol, günümüzde oldukça rağbet gören bir spordur. Bu sebeple de basketbol olan talep her geçen gün artmaktadır. Basketbola olan talep arttıkça da sahalara olan talep de buna paralel şekilde artmaktadır.

Basketbol sahası yapmak oldukça aşamalı olan ve titiz çalışılması gereken bir süreçtir. Bu sürecin en hızlı ve güvenilir şekilde ilerlemesi için firmanın çok iyi şekilde çalışması gerekmektedir.

Basketbol Sahasının Yapımında Maliyetler

Basketbol sahası yaptırmak istediğiniz zaman maliyete etki eden bazı unsurlar vardır. Bu unsurları göz önünde bulundurduğunuz zaman ortalama bir fiyat çıkarılacaktır.

Öncelikle saha yapımı için seçtiğiniz alanın fiyatların belirlenme aşamasında oldukça etkili olduğunu söylememiz gerekir. Seçtiğiniz alan işlek olan bir yerde mi yoksa daha durağan bir yerde mi diye bakılmaktadır.

Diğer yandan saha yaptırma aşamasında zeminin zorluğu da önemlidir. Zor bir zeminde saha yaptırmaya karar verdiyseniz buna paralel şekilde fiyatlar da artış gösterecektir. Çünkü zeminin zor olması demek daha fazla işçilik anlamına gelmektedir. Ancak zemin aşaması en önemli aşamadır. Burada ortaya çıkan bir sorun olduğunda teknik ekip tarafından her türlü önlemin alınması gerekmektedir.

Yaptırdığınız zeminin kalitesi de fiyatların belirlenme aşamasında etkilidir. Sahanızın boyutu ve kullanılan malzemelerin ne düzeyde kaliteli olduğu gibi her türlü unsur fiyatları etkilemektedir.

Basketbol Sahası Yapımı

spor saha projesi

spor saha projesi

Basketbol saha maliyetleri konusunda araştırma yaparken saha yapım aşamaları hakkında da bilgi edinirsiniz. Yazının bu bölümünde sahanın yapım aşaması hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Saha yapımı konusunda öncelikle yapmanız gereken şey, saha yaptırmak için gerekli olan tüm izinleri almak olmalıdır. Sahayı yapmak için seçtiğiniz alanda saha yapmaya herhangi bir engel olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Öncesinden izin almadığınız zaman boşuna masraf da yapmış olabilirsiniz.

Gerekli olan teknik izinlerden sonra sıra altyapı aşamasına gelmektedir. Zemin etüdü çalışmaları esnasında zeminle alakalı herhangi bir sıkıntı olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir. İyi bir ekiple çalıştığınız zaman siz gereken her türlü teknik bilgiden haberdar edecektir.

Sonraki aşama ise sahanın etrafına çit çevirme aşamasıdır. Tabi bu aşama açık sahalar konusunda geçerli olan bir aşamadır. Bir sonraki aşama ise sahaların potalarının inşa edilmesi aşamasıdır. Aydınlatma işlemlerini de hallettikten sonra saha zeminini kaplayıp sahanızı tamamlayabilirsiniz.

Her türlü teknik detay kontrol edildikten sonra ortada bir sorun yoksa saha yapımına zaten başlamanız mümkündür. Sahanın yapımında en kritik olan aşama nedir diye soracak olursanız direkt olarak başlama aşamasının olduğunu söyleyebiliriz. Başlandıktan sonra devamının geleceğinden emin olabilirsiniz.

Saha yaptırmak istediğinizde saha kaplama kısmında da titiz çalışılması gerekmektedir. Açık bir saha yaptırmak istiyorsanız akrilik kaplama yaptırabilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise EPDM kauçuk kullanmaktır. Yaptırma esnasında herhangi birini seçebilirsiniz. Ben açık basketbol sahası değil kapalı bir saha yaptırmak istiyorum diyenler ise poliüretan kaplama tercih edebilir. Poliüretan kaplama diğer kaplama  türleriyle kıyasladığımızda daha pahalıdır diyebiliriz.

Genel bir baktığımızda da kapalı sahalar açık sahalara göre daha pahalıdır. Çünkü kapalı sahaların hem zemini daha pahalıdır hem ışıklandırma aşamasının daha iyi ayarlanması hem de üzerini kapatma işleminin en kaliteli şekilde yapılması gerekmektedir.

Sahanızı kapladıktan sonra sahanın çizgilerinin çekileceğini üst kısımda da belirtmiştik. Açık bir alanda saha çizgisi yaparken akrilik boya kullanılmaktadır. Tabi bu akrilik boyanın su bazlı olması gerekmektedir. Kapalı ise zaten poliüretan olan boya kullanımı söz konusudur.

Basketbol Sahası Zeminleri

spor saha tel örgü sistemleri

spor saha tel örgü sistemleri

Basketbol sahasında gerekli altyapı çalışmalar yapıldıktan sonra zemin inşa edilmektedir. Dört farklı zemin türü bulunmaktadır.  Bunlar;

  • Parke zemin,
  • Poliüretan zemin,
  • Tartan zemin,
  • Akrilik zemindir.

Her zeminin kendine özgü özellikleri vardır. Sahanızın yapım aşamasındaki sürece göre semin tercihi yapabilirsiniz. Her türlü zemin inşasında gerekli olan her türlü önlemin alındığını da ayrıca belirtmek isteriz. Çünkü zemin tamamen oyunun seyrini etkilemektedir.

Örneğin saha zeminin yapım aşamasında teknik aksaklıklar olduğunu düşünelim. Bu tarz bir durum olduğu zaman zemin kaygan olabilir veya daha farklı bir problem de ortaya çıkabilir. Oyuncuların sakatlanmaması adına bu kısım oldukça önemlidir.

Online basketbol saha maliyetleri yazıp sitemiz üzerinden de bilgi alabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir