Birçok mülk sahibi ya da işletme çevrelediği alanlarının güvenliğini artırmak adına belirli ürünlere başvurur. Bunlar genellikle jiletli teller ve dikenli tellerdir. Bu noktada, jiletli tel mi dikenli tel mi sorusu akıllara gelecektir. Bu sorunun cevabını öğrenmek için, ilk olarak her iki ürünün sağladığı avantaj ve dezavantajları iyi bilmek ve buna göre bir seçim yapmak gerekir. Ayrıca kullanım alanlarına göre avantaj ve dezavantajlar değişeceği için, en doğru seçim ancak böyle yapılacaktır.
Bütün bunlar dışında, jiletli telle dikenli tel arasındaki farkların iyice anlaşılması gerekir. Bu farklar, hangi alanlarda kullanılabileceği hususunu etkilerken, hangi alanda veya hangi amaçla kullanılması gerektiği de böylece daha iyi anlaşılacaktır.
Jiletli telle dikenli tel arasındaki farkı daha doğru anlamak ve en doğru tercihi yapmak için okumaya devam edin…
Jiletli Tel ve Dikenli Tel Farkı
Öncelikle jiletli telin de dikenli telin de kullanıldığı alana göre öne çıktığı konular vardır. Bu yüzden jiletli tel ve dikenli tel farkı konusunu iyi kavramak adına, kullanım amacını ve alanını belirlemek gerekir. Çünkü başta da belirttiğimiz gibi ürünlerin nitelikleri, bu hususlara bağlı olarak değişecektir. Jiletli tel mi dikenli tel mi? Öğrenmek için okumaya devam edin!
İlk olarak dikenli tel, jiletli tele nazaran daha az caydırıcıdır. Bu anlamda, güvenlik ihtiyacını daha az karşılayacaktır. Bu fark, dikenli telin, yüksek güvenlik gerektiren hapishane ya da askeri alanlar gibi sahalarda kullanımını kısıtlar.
Bir başka konu da maliyettir. Maliyet kalemleri hesaplandığında, jiletli telin dikenli tele, dikenli telin jiletli tele galip geldiği noktalar vardır. Bu noktaları daha iyi kavramak için jiletli telin ve dikenli telin avantaj ve dezavantajlarını incelemek gerekir.
Jiletli Tel Avantaj ve Dezavantajları
Kullanım alanlarına göre değişiklik gösteren jiletli tel avantaj ve dezavantajları bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- Keskin jiletleri sayesinde, jiletli tel, bir kişinin geçişini zorlaştırır ve bu nedenle güvenlik amaçlı olarak kullanılır.
- Dikenli tele göre yüksek maliyetli bir çözüm olsa da daha hafif bir ağırlığa sahiptir.
- Üretiminde kullanılan malzemeler sayesinde su geçirmez ve korozyona dayanıklıdır.
- İki farklı şekle sahiptir. Düzlemsel ve helezonik olarak satın alınabilir.
Ancak, jiletli telin birkaç dezavantajı da vardır:
- İnsanların dokunuşuna karşı duyarlıdır ve bu nedenle, insanların yaralanmasına neden olabilir. Bunu öngörerek kullanım alanının belirlenmesi gerekir.
- Büyük hayvanların geçişini zorlaştırır ancak, küçük hayvanların geçişine izin verir.
- Estetik açıdan pek hoş görünmeyebilir. Bu nedenle genel olarak estetik amaçlı kullanıma uygun değildir.
Dikenli Tel Avantaj ve Dezavantajları
Jiletli tele nazaran daha düşük bir güvenlik sağlayan dikenli telin de bazı avantajları bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
- Maliyet kalemleri açısından daha ucuz bir fiyata satın alınabilir.
- Farklı kalınlıkta tel seçenekleri mevcuttur.
Ancak jiletli tel mi dikenli tel mi sorusuna yanıt ararken dikenli telin dezavantajlarına da göz atalım:
- Jiletli teller kadar caydırıcı değildir. Çünkü atlayan kişinin vücudunda kesikler yerine sadece çizikler oluşturur ve kurtulması daha kolaydır.
- Uzun yıllardır kullanılan bir ürün olduğu için, birçok açığı bulunmuştur.
- Çevresel etkilerden, jiletli tele nazaran daha çok etkilenir.
- Tek tip şekle sahiptir.
Jiletli Tel Fiyatları
Birçok hususa bağlı olarak değişiklik gösteren jiletli tel fiyatları, dikenli tel fiyatları skalasına bakıldığında, daha az maliyete sahiptir. Bu noktada, düşük güvenlik gerektiren alanlarda jiletli telin yerine dikenli tel tercih etmek daha az bir maliyet sunacaktır. Bu noktada, yukarıdaki avantaj ve dezavantajlara bakarak kullanım alanı ve amacına yönelik ürün seçmek önemlidir. Aksi taktirde, kullanım amacına göre gereksiz maliyet hesaplarıyla karşılaşabilirsiniz.
Jiletli Tel Metre Fiyatı
Jiletli tel mi dikenli tel mi sorusuna yanıt ararken jiletli teller niteliklerinden ziyade boyutlarına göre fiyatları değişen ürünler olduğunu asla unutmayalım. Bu nedenle de maliyet hesabı yapabilmek adına jiletli tel metre fiyatı, alıcılar tarafından en çok merak edilen konuların başında yer alır. Fakat, bu noktada birer metre olarak değil toplu bir metre-fiyat skalası vardır. Genellikle 15 metre olarak satışa sunulur. Dikenli tel metre fiyatı, jiletli tellerin fiyatına bakıldığı zaman çok daha ucuzdur. Fakat iki direk arasında gidiş-gelişler hesaplandığında, maliyetlerin birebirine daha yakın olduğu görülür. Bu nedenle tüm bu belirttiğimiz hususlara dikkat ederek alışveriş yapmak gerekir.
Şimdi hemen, Tellfence iletişim bilgilerini kullanarak bizlere ulaşın, sizin için, jiletli tel mi dikenli tel mi daha uygun söyleyelim.