ÇOK AMAÇLI SPOR SAHA YAPIMI
Çok amaçlı spor saha yapımı titiz şekilde çalışılması gereken bir süreçtir. Bu noktada alanında uzman olan iyi bir firmayla çalışmanız oldukça önemlidir. Telfence olarak sizlere her türlü hizmeti sunmaktan memnun oluruz.
Futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi pek çok sporun aynı anda yapılmasına olanak veren sahalardır. Hem oldukça kullanışlı olduğu hem de alandan tasarruf sağladığı için pek çok alanda tercih edildiğini ve çok fazla ilgi gördüğünü de söyleyebiliriz.
Çok amaçlı bir saha yapıldığı zaman, alanda güvenlik sağlamak ve oyunun seyrini etkilememek adına etrafı da çitlerle çevrilmektedir. Dilerseniz tel örgülerle dilerseniz de çim çitlerle sahanın etrafını çevirmeniz mümkündür.
- Sitelerde,
- Resmi okullarda,
- Özel kurumlarda,
- Özel okullarda,
- Belediyelerin sahalarında,
- Spor sahalarında
Ve daha pek çok yerde çok amaçlı sahaların kullanımı mümkündür.
Çok Amaçlı Sahaların Ne Gibi Özellikleri Vardır?
Çok amaçlı sahaların birbirinden güzel pek çok özelliği vardır. Bu özellikleri sayesinde de sahalara olan talep de her geçen gün artmaktadır. Pek çok sporun yapılmasına olanak sağlaması, en önemli özelliklerinden biridir diyebiliriz.
- Üretimleri esnasında kaliteli malzemeler kullanıldığı için, çok uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanım olanağı sunmaktadır.
- Sahalarda iki ya da daha fazla kişi, oyunun seyrini etkileyecek herhangi bir olumsuzluk olmadan, güvenle spor yapabilmektedir.
- Sahaların yapılması aşamasında etrafı tel örgülerle çevrilmektedir. Tel örgüler sayesinde de alan çok daha güvenli bir hale gelmektedir.
- Farklı zeminler kullanılarak üretimi mümkündür.
Çok Amaçlı Sahalarda Kullanılan Zemin Türleri
Çok amaçlı spor saha yapımı aşamasında farklı zemin türleri kullanmanız mümkündür. sahanın yapısına ve özelliklerine göre zemin tercihi yapabilirsiniz.
- Parke zemin,
- Akrilik zemin,
- Poliüretan zemin,
- Tartan zemin,
Olmak üzere dört farklı zemin türü bulunmaktadır. Öncelikle parke zeminlerden bahsetmek istiyoruz. Saha zeminleri bazen açık sahalar için bazen de kapalı sahalar için uygun olmaktadır. Parke zeminlerin, direkt olarak kapalı sahalar için uygun olduklarını söylememiz mümkündür. Zemin üretim esnasında kauçuk ile desteklenmektedir. Böylece kayma gibi durumların da önüne geçilmektedir. Zeminde kayma olmaması, oyunun güvenle oynanabilmesi için oldukça önemlidir.
Bir diğer zemin türü ise akrilik zemindir. Elastik yapısı ve kaymayan özelliği sayesinde sıkça tercih edilen zemin türlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Dört mevsim boyunca kullanıma uygundur. Hava koşullarından etkilenmezler. Kırılma ve çatlama gibi olumsuz durumlara karşı da oldukça dayanıklıdır diyebiliriz.
Çok amaçlı saha yapımı esnasında kullanabileceğiniz zemin türlerinden 3.sü ise poliüretan zeminlerdir. Dört zemin türü açısından en dayanıklı olan zemin türüdür diyebiliriz. Sıcaklıklara, çizilmelere karşı oldukça dayanıklı bir yapısı vardır. Dilerseniz iç mekanlarda dilerseniz de dış mekanlarda kullanabilirsiniz. Esnek ve kaygan olmayan bir yapısı vardır.
Son olarak da sizlere bahsetmek istediğimiz zemin türü de tartan zeminlerdir. Esnek olan ve kauçuk yapıda olan zeminlerdir. Üretimleri aşamasında EPDM granül kullanılmaktadır. Özel mülklerde, kapalı spor sahalarında ve daha pek çok yerde bu zemin türü kullanılmaktadır.
Çok amaçlı sahaların ölçüleri hakkında da pek çok soru almaktayız. Genel olarak baktığımız zaman çok amaçlı sahalarda ölçü budur adı altında bir ölçü yoktur. Ancak genelde 18m-36 m aralığında ölçüler kullanılmaktadır.
Çok Amaçlı Sahaların Etrafını Pvc Tel Örgü ile Çevirmek
Çok amaçlı spor saha yapımı aşamasında karşılaşacağınız bir diğer unsur da sahanın daha güvenli bir hale gelmesi açısından etrafının tel örgüyle çevrilmesidir. Etrafını çevirmek için kullanabileceğiniz tel örgü modellerinden ilki panel çitlerdir.
- Simetrik yapılıdır.
- Dört mevsim boyunca kullanabilirsiniz.
- Fiyat olarak uygundurlar.
- Tellerin aralıklarını geniş veya dar olarak tercih edebilirsiniz.
- Zamanla aşınmaz, oksitlenmez ve paslanmazlar.
- Üretimleri esnasında fırın boyası kullanılmaktadır.
- Her türlü zemine uyum sağlarlar.
Kullanabileceğiniz bir diğer zemin türü ise çim çitlerdir.
- UV korumalıdırlar.
- Ateşle temas ettiklerinde alev almazlar.
- Hava koşullarından etkilenmezler.
- Yüksek düzeyde mahremiyet sağlarlar.
- Taşınmanız gibi bir durum olduğu zaman sökülüp tekrar takılmaları mümkündür.
- 10 metrelik rulolar halinde üretilmektedir.
Alanın etrafını çevirdiğiniz zaman çok fazla memnun kalacağınızı söyleyebiliriz. Online çok amaçlı spor saha yapımı yazıp sitemiz üzerinden de gerekli her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Hepinize şimdiden bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.